KISHU -PENTUJA

YLEISTÄ

RODUSTA

Kishu on yksi japanilaisista alkukantaisista pystykorvaroduista, joka rotuna on vielä toistaiseksi Suomessa, ja koko Euroopassa aika harvinainen. Tällä hetkellä (22.10.-17) Suomessa Suomen Kennelliittoon on rekisteröity 48 kishua. Näin ollen jalostusmateriaalia on Suomessa ja Euroopan sisällä todella vähän, joten toistaiseksi kishu -pentueita Suomessa syntyy harvoin. 

Kishu -rodusta löydät lisätietoa esim. Suomen Nihonken ry:n sivuilta ja toki myös minä kasvattajana kerron halutessa rodusta lisää. FB:stä löytyy myös ryhmä Kishut Suomessa, jossa suomalaiset kishun omistajat kertovat kuulumisiaan ja vaihtavat kokemuksiaan kishun kanssa elämisestä.  Rotuna kishu sopii mielestäni aktiiviseen perheeseen, jossa kishu saa energiansa kulutettua. Kishu on mukava ja säänkestävä ulkoilukaveri, jonka kanssa voi halutessaan harrastaa esim. verijälkeä, nose workia, rally tokoa, agilitya, näyttelyitä tai vaikkapa jopa metsästystä (ulkomaillahan, Japanissa ja USA:ssa) kishuja käytetään osittain apuna suurriistan metsästykseen, Suomessakin joitakin yksilöitä on käytetty apuna hirvenpyynnissä). Suomessa rotu kuitenkin luetaan virallisesti seurakoiraksi.

PENNUT

Kaikki pentumme kasvavat sisällä kotioloissa, tottuen jo pienestä pitäen kodin ääniin ja touhuihin sekä toisiin koiriin. Pentuja alan totuttaa kynsienleikkuuseen, hampaiden tarkastukseen ja muuhun käsittelyyn jo varhaisessa vaiheessa. Lisäksi pyrin aloittamaan pentujen sisäsiisteyskasvatuksen jo ennen luovutusta, ja mahdollisuuksien mukaan pentuja opetamme olemaan päivisin myös ulkona tarhassa (säävaraus). Pennut aloittavat autolla matkustusharjoitukset sekä vieraisiin ihmisiin tutustumisen jo ennen luovutusta.

Pennut myydään/sijoitetaan Suomen Kennelliiton sopimuksia käyttäen ja luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina (jokaisella pennulla kirjallinen eläinlääkärin todistus), mikrosirutettuina, vähintään kolmesti madotettuina sekä ne rekisteröidään Suomen Kennelliittoon.

Pennut saavat mukaan kirjalliset sekä suulliset hoito- ja ruokintaohjeet sekä tietenkin kasvattajan tuen koiran elämän ajaksi. Autamme mielellämme myös näyttelyasioissa ja -esittämisessä, mikäli näyttelyt kiinnostavat (ei näyttelypakkoa).

Mikäli haluat kysyä rodusta jotain, tai tarkempia tietoja kotia etsivistä pennuistamme, ota rohkeasti yhteyttä :) Alempaa sivulta löydät myös tämän hetkisen kishu -pentu tilanteemme sekä mahdolliset tulevaisuuden pentusuunnitelmat.

KISHU-PENTU SUUNNITELMAT

Päivitetty 22.1.-18


TOISTAISEKSI EI PENTUJA SUUNNITTEILLA.