Esittely

Olen Päivi Kamaja Pihtiputaalta, Keski-Suomesta. Koulutukseltani olen asiakaspalvelu- ja markkinointimerkonomi, ja olen työskennellyt myös klinikkaeläinhoitajana. Vuosien varrella olen suorittanut lisäksi erilaisia yrittäjyyteen, markkinointiin sekä eläimiin liittyviä koulutuksia ja työskennellyt useissa ko. asioihin liittyvissä projekteissa. Olen suorittanut myös monia koiraharrastukseen liittyviä Suomen Kennelliiton koulutuksia sekä kursseja mm.:

- kasvattajan perus- ja jatkokurssit

- jalostusneuvojan peruskurssi

- tottelevaisuuskoulutusohjaaja

- kehätoimitsija

- agility -koulutusohjaaja

- agility -toimitsija

- tunnistusmerkitsijäkurssi

Tällä hetkellä toimin myös Chow chow yhdistyksessä jalostusneuvojana. Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, ja olen Suomen Kennelliiton sitoumuskasvattaja. Lisäksi kuulun useisiin rotujärjestöihin ja rotua harrastaviin yhdistyksiin.

Koirat ja muut eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Aktiivisen harrastuksen koirien kera aloitin jo vuonna 1991, jolloin pitkän haaveilun jälkeen sain ensimmäisen puhdasrotuisen oman koirani, cairnterrieri Donathan eli kotoisammin Nellan. Tätä ennen perheessämme oli ollut monirotuinen Jesse koira, josta aika jätti nuorella iällä. Lisäksi olin käynyt hoitamassa sukulaisten ja naapuruston koiria, kun ei sitä omaa harrastuskoiraa vielä ollut. Nellan tultua taloon elämä muuttui kerta heitolla... eipä mennyt pitkään, kun perheessa oli jo toinen harrastuskoira; karkeakarvainen saksanseisoja Skaidi Kasanova "Tilli". Vajaa vuosi Tillin kotiuduttua perheeseen hommasimme vielä toisen cairnterrieri nartun "Miron" eli FIN & EST MVA Heathermoor Yavannan. Tästä alkoikin sitten monipuolinen koiraharrastus eri tahoilla; näyttelyissä kuljettiin ympäri Suomea ja välillä rajojen ulkopuolellakin. Tillin kanssa olimme aktiivisia kanakoiraharrastus -puolella ja kilpailimmepa jonkin verran tokossakin. Lisäksi toimin säännöllisesti toko -ohjaajana. Nellasta ja Mirosta tulikin sitten kennelimme cairnien kantanarttuja. Ensimmäinen pentue kenneliimme on syntynyt vuonna 1993. Vuosien varrella kokemusta on ehtinyt kertyä useammasta eri koirasta ja tyyppisistä roduista, niin harrastajana kuin kasvattajanakin.

Kasvatustyöni tavoitteena on kasvattaa terveitä sekä rodunomaisen luonteen ja rakenteen omaavia koiria, unohtamatta käyttöominaisuuksia.

Kaikki pentumme kasvavat sisällä kotioloissa, tottuen jo pienestä pitäen ihmisiin ja käsittelyyn, erilaisiin kodin ääniin sekä toisiin koiriin. Pentujen sisäsiisteyskasvatus pyritään aloittamaan ennen luovutusta (säävaraus) sekä pentuja totututetaan myös autokyytiin - näin ollen ensimmäinen automatka uuteen kotiin ei pentua jännitä niin paljon, kun jokatapauksessa muutos uuteen on pennulle aina suuri. Pennut tullaan rekisteröimään Suomen Kennelliittoon ja ne luovutetaan ell. tarkastamana, mikrosirutettuina, useasti madotettuina sekä kirjallisten hoito- ja koulutusohjeiden kera. Cairnterrieri -pennuilta otetaan myös sappihappotestit eläinlääkärintarkastuksen yhteydessä.Mukaan tietenkin kasvattajan tuki koko pennun elämän ajaksi.


Mikäli haluat lisätietoja roduistamme tai tulevista pentueista, älä epäröi ottaa yhteyttä :)

 

 

 

Nostalgiaa... minä ja siskoni Tanja tuttavien koiria hoitamassa

Kaer -kokeissa